Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині судитимуть розповсюджувачів електронної сепаратистської газети


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

На Дніпропетровщині судитимуть чотирьох розповсюджувачів електронної версії сепаратистської газети, поінформували сьогодні у прокуратурі Дніпропетровської області.

За повідомленням прокуратури, до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області щодо чотирьох громадян України за фактом розповсюдження в соцмережах газети «Новоросія». Трьом чоловікам та жінці інкримінують злочин, передбачений ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року ці громадяни України розповсюджували в мережі «Вконтакте» видання газети «Новоросія» із сепаратистськими закликами зміни меж території нашої держави на порушення порядку, встановленого Конституцією України, з метою залучити до вказаної злочинної діяльності інших мешканців Дніпропетровської області», – заявили у прокуратурі.

За інформацією прокуратури, трьом чоловікам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, жінка – під домашнім арештом.

Усім їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

XS
SM
MD
LG