Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Савченко привезли в Басманний суд Москви


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Українську льотчицю Надію Савченко привезли в Басманний суд Москви для участі в розгляді скарги на призначення їй стаціонарної психолого-психіатричної експертизи. Про це у своєму twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

Раніше захист льотчиці подав клопотання про забезпечення участі Савченко в судовому процесі та просив суд перенести розгляд скарги захисту української льотчиці на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи.

Савченко вже провели психіатричну експертизу.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, які перебували в Україні нелегально і в лавах сепаратистів висвітлювали їхні напади на українських силовиків. Крім того, за словами адвокатів, проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону».

Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, незаконно перевезли через кордон і влаштували її передачу російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до цього.

XS
SM
MD
LG