Доступність посилання

ТОП новини

Обама: тиск на Росію може зрости в разі потреби


Санкції, запроваджені країнами Заходу проти Росії через її роль в українській кризі, діють «достатньо сильно». Про це на прес-конференції за підсумками саміту «Групи двадцяти» в австралійському Брісбені заявив президент США Барак Обама.

«У нас залишаються можливості, і наші фахівці постійно аналізують механізми, які дозволять збільшити тиск у разі потреби», – наголосив американський лідер.

Він також сказав, якими мали б бути конструктивні дії Росії для розв’язання української кризи.

«Ви не вторгаєтеся в інші країни, не фінансуєте маріонеток і не підтримуєте їх на шляху, який руйнує країну, що має механізми для проведення демократичних виборів», – відзначив Обама.

Країни Заходу у кілька етапів запровадили проти Росії санкції через анексію Кримського півострова та підтримку Москвою проросійських сепаратистів на сході України.

16 листопада президент Росії Володимир Путін достроково залишив саміт «Групи двадцяти» у Брісбені, де західні лідери нищівно критикували його за роль Москви в українській кризі. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

На цю ж тему:

Камерон: Путін перебуває на роздоріжжі в українському питанні

Путін залишив саміт «Групи двадцяти» достроково

Британський прем’єр пригрозив Путіну наслідками за агресію проти України

XS
SM
MD
LG