Доступність посилання

ТОП новини

Луценко повідомляє про зменшення кількості комітетів у новобраній Верховній Раді


Юрій Луценко
Юрій Луценко

У Верховній Раді восьмого скликання працюватимуть 25 комітетів, заявив представник «Блоку Петра Порошенка» у робочій групі з підготовки пропозицій щодо організації першого засідання ново оборонного парламенту Юрій Луценко.

За його словами, якщо раніше у парламенті діяли 30 комітетів, то після аналізу та низки пропозицій вирішено об’єднати ряд комітетів зі схожими функціями, скоротивши їх кількість до 25-ти.

Луценко зазначив, що було прийнято рішення про об’єднання комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією з комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Також об’єднають комітет з питань верховенства права та правосуддя із комітетом з питань правової політики.

Крім того, Луценко повідомив про об’єднання комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій та комітету з питань транспорту і зв’язку, комітет з питань економічної політики буде об’єднаний з спеціальною контрольною комісією з питань приватизації. Також комітет з питань підприємництва об’єднають із комітетом з питань промислової та інвестиційної політики.

За словами Луценка, представники «Опозиційного блоку» пропонували створити новий комітет з питань Криму та Донбасу, проте більшость членів робочої групи таку пропозицію не погодили, оскільки цими питаннями опікуватиметься Комітет з питань національної безпеки і оборони.

Вчора почала роботу група з підготовки першого засідання Верховної Ради восьмого скликання, головою групи обрано представника партії «Блок Петра Порошенка» Володимира Гройсмана. За його словами, новообраний парламент почне працювати 27 листопада.

XS
SM
MD
LG