Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні не говорила про «автономний статус» для Донбасу – Коціянчич


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Інтерв’ю верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні австрійській газеті Kurier містить викривлені її цитати. Про це у понеділок, 24 листопада, повідомила речниця Моґеріні Майя Коціянчич на запит «Європейської правди».

«Це інтерв’ю було зроблене до того, як Моґеріні очолила європейську дипломатичну службу і нам не зрозуміло, чому воно вийшло друком тільки тепер. Спілкування з журналістом було англійською, її висловлювання були значно довшими. Тому, можливо, помилки з’явилися під час перекладу», – зазначила Коціянчич.

В інтерв’ю австрійському виданню Kurier, опублікованому у понеділок, 24 листопада, Федеріка Моґеріні заявляє, що Європейський союз очікує від Києва «поваги до культури і мови людей» і «автономного статусу для сходу».

Росія ж, за словами чільного політика ЄС, несе відповідальність за безпеку на сході України. Росія є нині для Європейського союзу «стратегічною країною, але не стратегічним партнером» – «поведінка Росії щодо України не є поведінкою партнера ЄС», сказала вона.

Федеріка Моґеріні донедавна була міністром закордонних справ Італії – країни, що є однією з найбільш проросійських у ЄС. Чимало італійських політиків підтримують позиції Кремля в конфлікті щодо України, зокрема, вимогу до Києва щодо «федералізації України».

XS
SM
MD
LG