Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін збільшив перелік підприємств, які зобов`язані купувати газ лише у «Нафтогазу»


Кабінет міністрів України збільшив перелік компаній, які зобов`язані купувати природний газ з 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року виключно у компанії «Нафтогаз України». Про це йдеться у постанові уряду №647 від 26 листопада.

Раніше Кабмін зобов’язав великі промислові підприємства з 11 листопада 2014 року до 28 лютого 2015 року закуповувати газ виключно у компанії «Нафтогаз України». Крім того, у постанові Кабміну № 596 зазначається, що закупівля природного газу в інших постачальників забороняється. Газорозподільні і газотранспортні компанії у зазначений період повинні забезпечити транспортування газу лише з ресурсів «Нафтогазу».

Водночас уряд рекомендував Антимонопольному комітету та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внести необхідні зміни до власних нормативно-правових актів з метою приведення їх у відповідність з цією постановою.

Після цього Енергетичне співтовариство звернулось до Кабінету міністрів України з проханням надати пояснення з приводу таких дій і назвало це «шкідливим втручанням» в роботу ринку газу.

26 листопада прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про складання повноважень Кабінету міністрів перед новообраною Верховною Радою, це було останнє засідання уряду.

XS
SM
MD
LG