Доступність посилання

ТОП новини

Ярема розповів про «об’єктивні перешкоди» у розслідуванні злочинів проти Майдану


Генеральний прокурор України Віталій Ярема розповів активістам про хід слідства та ряд об’єктивних перешкод, які стоять на заваді розслідування злочинів проти учасників Майдану. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Генпрокурор не уточнив, які «об’єктивні перешкоди» стоять на заваді розслідування.

Ярема зустрівся з головою громадської організації «Коаліція учасників помаранчевої революції», представники якої сьогодні провели акцію протесту біля будівлі Генпрокуратури з вимогою розслідувати побиття студентів правоохоронцями 30 листопада 2013 року.

Генпрокурор заявив, що особисто зацікавлений у об’єктивному та швидкому розслідуванні, оскільки сам був учасником мирних акцій протесту на Майдані.

Крім того, Ярема запевнив, що відповідна інформація буде оперативно оприлюднюватися на офіційному сайті Генеральної прокуратури.

Обговорювалися проблемні питання, які стосуються розслідування побиття мирних мітингувальників 30 листопада 2013 року та масових вбивств громадян 18-20 лютого 2014 року.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

XS
SM
MD
LG