Доступність посилання

ТОП новини

За фактом подій у Грозному порушили кримінальну справу


За фактом нападу на співробітників поліції в Грозному порушено кримінальну справу. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, передає російське агентство «ТАСС».

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету по Північно-Кавказькому федеральному округу порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтями 317, 208, 222 Кримінального кодексу Росії (зазіхання на життя співробітників правоохоронного органу, організація незаконного збройного формування або участь у ньому і незаконний обіг зброї), – повідомив Маркін.

За його словами, для розслідування кримінальної справи створили слідчо-оперативну групу, до якої увійшли понад 50 слідчих і криміналістів.

У ніч на четвер було скоєно збройний напад на пост ДАІ, під час перестрілки загинуло троє поліцейських. Потім група озброєних людей сховалася у Будинку преси, де розташовані редакції газет, інтернет-видань та представництва федеральних російських ЗМІ. Кілька годин співробітники силових відомств штурмували будівлю. За свідченнями очевидців, застосовувалася важка техніка, будівля практично повністю згоріла. Відповідальність за напади у Грозному взяло на себе угруповання «Імарат Кавказ», створене лідером північнокавказьких бойовиків-ісламістів Доку Умаровим.

Глава Чечні Рамзан Кадиров напередодні оголосив про закінчення спецоперації проти бойовиків, які вчинили напади на будівлі у центрі Грозного. За його словами, було вбито 10 нападників. За офіційними повідомленнями, загинули 10 співробітників силових структур, ще 28 були поранені. Також повідомляється про загибель одного цивільного.

XS
SM
MD
LG