Доступність посилання

ТОП новини

У «день тиші» бойовики 13 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Упродовж дня, у «день тиші», проросійські сепаратисти здійснили станом на 19-у годину 13 обстрілів позицій сил АТО та населених пунктів на Луганському, Донецькому та Дебальцевському напрямках. Про це повідомляють в прес-центрі штабу АТО.

Бойовики застосували стрілецьку зброю, міномети та артилерію, озброєння танка по населених пунктах Станиця Луганська, Кримське, Сокольники, Миколаївка, Мар'їнка, Рідкодуб, Майорськ, Нікішине, Шуми.

Українські військові вогню у відповідь не відкривали, наголосив речник АТО Леонід Матюхін.

У штабі АТО також підкреслюють, що в Донецькому аеропорту зафіксовані два обстріли із стрілецької зброї нового терміналу з території, контрольованої проросійськими сепаратистами.

Відео: Військове телебачення України

Раніше у РНБО заявили, що «день тиші» триватиме добу. Після цього буде зроблено висновки щодо продовження режиму тиші залежно від дій іншої сторони.

Сьогодні з 10:00 у зоні АТО оголошено «режим тиші». У РНБО наголошують, що українські військові дотримуються цього режиму, здійснюючи спостереження за іншою стороною конфлікту.

Сепаратисти на своїх сайтах інформують, що з 10:00 9 грудня всім частинам і підрозділам «силових структур ДНР забороняється відкриття вогню з усіх видів зброї». Водночас проросійські бойовики звинувачують українських військових в обстрілі Донецька.

Нова зустріч контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України з участю представників України, Росії і ОБСЄ, а також представників сепаратистів мала б відбутися цього тижня в Мінську.

XS
SM
MD
LG