Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє, що запобігла теракту в центрі Києва


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

Служба безпеки України запобігла терористичному акту в центрі Києва, заявляє радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

«Департаменту контррозвідки вдалося запобігти жахливій трагедії в центрі міста Києва – теракту, який мав бути здійснений буквально останнім часом», – сказав Лубківський.

За його словами, злочин мала здійснити жителька міста Луганська, яка прибула до столиці України рейсовим автобусом вранці 17 грудня. Того ж дня жінку затримали, заявив Лубківський.

У затриманої вилучили вибуховий пристрій потужністю у тротиловому еквіваленті 3 кілограми, а якби вибуховий пристрій спрацював, то діаметр розльоту осколків становив би 500 метрів, повідомили в СБУ.

Лубківський додав, що куратором жінки є кадровий офіцер Головного розвідувального управління Росії, який останні 4 місяці перебуває в Луганській області.

Зі свого боку, керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомив, що відкрите кримінальне провадження за статтею про замах на здійснення терористичного акту.

Влада з квітня проводить на сході України антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків. Луганськ і Донецьк, як і низка інших міст, нині перебувають під контролем сепаратистів.

XS
SM
MD
LG