Доступність посилання

ТОП новини

Спікеру Ради подали постанову про скасування закону про повноваження РНБО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Група депутатів звернулася до голови Верховної Ради щодо неприпустимості підписання закону про розширення повноважень РНБО, а також подала постанову про скасування цього закону. Про це заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

«Подали разом Юрієм Левченком, Дмитро Добродомов, Мустафою Найємом і Світланою Заліщук звернення на Гройсмана щодо неприпустимості підписання закону про РНБОУ як такого, що ухвалене з порушенням регламенту. І постанову про скасування», – написав він.

Законопроект №1343 до Верховної Ради подав президент України Петро Порошенко, 10 грудня документ зареєстрували.

Сьогодні народні депутати ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». За документ проголосували 253 депутати. Зокрема закон передбачає, що РНБО покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, гарантування громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Народні депутати ухвалили закон про розширення повноважень РНБО, з другої спроби. 23 грудня для ухвалення забракло кількох голосів.

Після сьогоднішнього ухвалення закону щодо РНБО Лещенко заявив, що голосування відбулось з порушенням регламенту Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG