Доступність посилання

ТОП новини

Депутати закликають Порошенка ветувати закон про розширення повноважень РНБО


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Група народних депутатів просить президента ветувати закон, що розширює повноваження РНБО і секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

«Друзі, разом з Юрієм Левченком віднесли сьогодні до адміністрації президента звернення шести депутатів з ініціативою накласти вето на скандальний закон Пашинського-Турчинова про РНБО», – написав депутат фракції «Блок Петра Порошенка» (БПП) Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

У депутатському зверненні йдеться, що законопроект про внесення змін до закону про РНБО повторно у другому читанні розглянули з порушенням процедури і регламенту Верховної Ради.

Так, не був дотриманий 10-денний термін, протягом якого законопроект має бути представлений депутатам, у сесійній залі законопроект не був обговорений постатейно, а також без урахування поправок.

«Під час засідання парламенту народні депутати Юрій Левченко (позафракційний), Сергій Лещенко (БПП), Борислав Береза (позафракційний) й інші неодноразово зверталися до головуючого з проханням усунути зазначені порушення... Однак належних заходів під час засідання Верховної Ради не було застосовано», – йдеться у зверненні.

25 грудня українські парламентарії ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України».

Цей документ розширює повноваження РНБО. Згідно із ним, Рада національної безпеки і оборони ухвалює рішення щодо «невідкладних заходів із розв’язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України».

РНБО також отримала право координувати і контролювати діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони, та подає президенту свої висновки й пропозиції.

На РНБО покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, гарантування громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав ухвалений у четвер закон і направив президенту на підпис. Закон може набути чинності лише після його підписання главою держави й опублікування.

XS
SM
MD
LG