Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров побажав деокупації та демілітаризації Криму


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Деокупації, демілітаризація та статус державності кримськотатарському народу. Такі побажання у новому 2015-му році висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Деокупація. Демілітаризація. Криму – статус державності кримськотатарського народу. Всіх з Новим 2015 роком!», – написав Чубаров, висловивши надію, що загадане під бій новорічних курантів, здійсниться.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG