Доступність посилання

ТОП новини

На зустрічі з українського врегулювання в Берліні вдалося досягти «легких зрушень» – МЗС ФРН


Канцлер Німеччини Анґела Меркель (спиною), президенти Росії Володимир Путін (ліворуч), України Петро Порошенко (праворуч), Франції Франсуа Олланд (у центрі) в Мілані обговорюють кризу на Донбасі, жовтень 2014 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель (спиною), президенти Росії Володимир Путін (ліворуч), України Петро Порошенко (праворуч), Франції Франсуа Олланд (у центрі) в Мілані обговорюють кризу на Донбасі, жовтень 2014 року

Зустріч у «нормандському форматі» між представниками МЗС Німеччини, Франції, Росії та України у Берліні дала «легкі зрушення», повідомляє у вівторок телерадіокомпанія «Німецька хвиля». За підсумками зустрічі на рівні політдиректорів, що відбулася в зовнішньополітичному відомстві ФРН напередодні, було оголошено, що сторонам вдалося зробити певні кроки для виходу з кризи.

У повідомленні німецького МЗС зазначено, зокрема, що розмова представників чотирьох країн була «конструктивною і привела до зрушень, проте відповіді на багато за питань, очевидно, ще належить знайти».

Найближчими днями консультації дипломатів продовжаться.

Міністри закордонних справ чотирьох країн узгоджували цю зустріч дипломатів по телефону в минулу п'ятницю.

5 січня Франція і Німеччина поставили під сумнів, що чотиристороння зустріч щодо врегулювання конфлікту в України відбудеться наступного тижня в столиці Казахстану. Зокрема, представник канцлера Німеччини Ангели Меркель, відповідаючи на питання про заплановану зустріч між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції 15 січня в Астані, зазначив: «Поки що не можу сказати, коли і як така зустріч відбудеться».

Ці заяви прозвучали в той час, коли представники України, Росії, Франції та Німеччини зустрілися в Берліні, щоб обговорити зусилля щодо припинення конфлікту на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч керівників України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Після цього у адміністрації президента Казахстану підтвердили готовність провести зустріч у «нормандському форматі».

XS
SM
MD
LG