Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський побажав Україні миру та єдності


Папа Франциск
Папа Франциск

Папа Франциск побажав Україні миру та єдності. Про це йдеться у повідомленні посольства України у Ватикані в Facebook.

«Безкінечні конфлікти є, по суті, справжньою і дійсною світовою війною, що ведеться по частинах в різних куточках світу. Передусім, у близькій до нас Україні, яка стала драматичним театром бойових дій. Сподіваюся, що через діалог, зусилля, спрямовані на припинення військових дій будуть консолідовані, і що зацікавлені сторони стануть, якомога швидше, в дусі поваги до міжнародного права, на шлях взаємної довіри і братерського примирення з метою покласти край теперішній кризі», – зазначив папа Римськийв ході зустрічі з дипломатичним корпусом у понеділок, 12 січня 2015 року.

Раніше, 25 грудня, у різдвяному посланні папа Римський Франциск молився за мир в Україні. Папа Римський заявив про необхідність встановлення миру в усіх зонах конфлікту.

У виступі він згадав ізраїльсько-палестинський конфлікт, протистояння на Україні, в Іраку, Сирії, а також Лівії, Південному Судані та в інших африканських країнах. Молячись за Україну, папа Франциск просив для «цієї улюбленої землі» миру і можливості подолати суперечності.

XS
SM
MD
LG