Доступність посилання

ТОП новини

Двоє військових загинули у боях за Донецький аеропорт – Генштаб


Донецький аеропорт, диспетчерська вежа, 13 січня 2015 року
Донецький аеропорт, диспетчерська вежа, 13 січня 2015 року

Двоє українських військовослужбовців загинули під час боїв за Донецький аеропорт у четвер, 15 січня. Про це повідомив виконувач обов’язків речника Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Ситуація складна. Йде напружений бій за аеропорт. Про здачу не йдеться», – зазначив Селезньов.

За його словами, бійцям в аеропорту надають усю необхідну вогневу та матеріально-технічну підтримку.

Про те, що українські військові утримують Донецький аеропорт заявив і речник антитерористичної операції Леонід Матюхін.

«Бої за летовище точилися сьогодні упродовж всього дня. Від самого ранку бойовики вели вогонь по аеропорту, застосовуючи стрілецьку зброю, гранати, танки та реактивну артилерію. Починаючи з 14 години, вони взялися до штурму нового терміналу. Наші герої відбили атаки терористів, завдаючи їм значних втрат. На даний час бої за аеропорт тривають», – зазначив Матюхін.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Проросійські сепаратисти заявляють, що захопили термінал аеропорту у Донецьку під час запеклих боїв з українськими військовими. Кореспондент агенції Associated Press повідомив, що бачив прапор сепаратистів над будівлею аеропорту у час, коли тривав бій.

Попри те, що бойовики контролюють більшу частину Донецька, українські військові упродовж місяців утримують контроль над аеропортом. Під час боїв за нього було зруйновано багато будівель та інфраструктури.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG