Доступність посилання

ТОП новини

Президент Азербайджану зустрінеться з канцлером Німеччини в Берліні


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Азербайджану Ільгам Алієв, лютий 2010 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Азербайджану Ільгам Алієв, лютий 2010 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель проведе в Берліні 21 січня переговори з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим. Лідери двох країн обговорять двосторонні відносини, енергетичну політику та інші питання.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Меркель вимагати від Алієва звільнення ув’язнених журналістів, правозахисників і критиків уряду, а також вказати на «прямий зв'язок» між зміцненням політичних та економічних зв’язків з Європою і звільнення цих людей.

Правозахисники твердять, що протягом 2014 року в Азербайджані були ув’язнені 34 критики влади та ухвалені закони, що обмежують права незалежних груп і неурядових організацій.

Журналіст-розслідувач Хадіджа Ісмаїлова, яка є одним із авторів азербайджанської служби Радіо Свобода, перебуває в попередньому ув’язненні за підозрою в підбурюванні людини до спроби самогубства.Колеги і прихильники Ісмаїлової стверджують, що справа є політично мотивованою. Бакинське бюро Радіо Свобода було закрите владою Азербайджану в грудні 2014 року після обшуку.

XS
SM
MD
LG