Доступність посилання

ТОП новини

Активісти на Банковій звинуватили владу в саботажі люстрації


Активісти на Банковій звинуватили владу в саботажі люстрації
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Активісти на Банковій звинуватили владу в саботажі люстрації

Активісти кількох громадських організацій пікетували будівлю адміністрації президента з вимогою проведення люстрації чиновників на всіх рівнях. Влада саботує цей процес, заявив Максим Маньковський з громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції, який брав участь у пікеті.

«Наша акція названа «Сто днів саботажу». І це правда. Це правда тому, що дуже великий спротив з боку системи. Великий спротив з боку правоохоронних органів. На сьогоднішній день є інформація, що під автоматичну люстрацію на сьогоднішній день потрапило всього 354 людини. Але велика кількість людей, які за законом підпадають під звільнення з органів державної влади, продовжують працювати на своїх посадах», – зауважив він.

Учасниця акції, президент фонду «Відкритий діалог» Людмила Козловська заявила,що Україні потрібно показати ЄС, що вона робить реальні реформи, інакше допомоги не буде.

До протестувальників вийшов представник адміністрації, якому ті передали звернення.

Пізніше до мітингу приєднались іще активісти із організації «Народний люстратор» на мікроавтобусі, які вимагали звільнення генерального прокурора Віталія Яреми та його заступників.

23 січня минає сто днів з часу ухвалення люстраційних законів. Як повідомила директор департаменту з питань люстрації Мін’юсті Тетяна Козаченко, підбиваючи підсумки «першої хвилі» очищення влади, наразі під дію закону підпали 374 особи, кожен другий намагається оскаржити це в суді.

XS
SM
MD
LG