Доступність посилання

ТОП новини

Луганщина: бойовики 42 рази обстріляли позиції українських військ – Матюхін


Упродовж доби бойовики 42 рази обстрілювали позиції українських військ на Луганщині. Про це повідомив речник антитерористичної операції Леонід Матюхін у п’ятницю, 23 січня. За його словами, серед мирних жителів є загиблі.

«Сьогодні з гармат залпового вогню «Град» терористи здійснили обстріли по Станиці Луганській та прилеглому селу Вільхове. Було пошкоджено декілька будинків та об’єктів інфраструктури. Серед цивільних є загиблі», – повідомив Матюхін.

«Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Найбільш складна обстановка на Луганському напрямку. Зранку, упродовж кількох годин, противник вів інтенсивний обстріл позицій сил АТО в районі населеного пункту Станиця Луганська, застосовуючи артилерію, міномети та гранатомети. Згодом, за даними штабу, бойовики перевели основний вогонь у район 29-го та 31-го блокпостів. Обстрілів зазнали Кримське, Нижнє, Новотошківка, Трьохізбенка», – сказав Матюхін.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

23 січня лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики угруповання «ДНР» не вестимуть більше переговорів із Києвом про перемир’я. За його словами, бойовики мають намір розвивати наступ аж до адміністративних кордонів Донецької області. Він також повідомив про посилення позицій бойовиків на Луганщині.

«Ми будемо наступати до кордонів Донецької області, але якщо я буду бачити загрозу і з інших сторін, будемо ліквідовувати», – заявив Захарченко.

22 січня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

За даними ООН, внаслідок бойових дій на Донбасі загинули понад 5 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG