Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко звернувся до Путіна: я почув від Надії про «бажання померти»


Надія Савченко за ґратами під час судового засідання в Москві, листопад 2014 року
Надія Савченко за ґратами під час судового засідання в Москві, листопад 2014 року

Адвокат української льотчиці і депутата Верховної Ради Надії Савченко Марк Фейгін написав відкритого листа президентові Росії Володимиру Путіну.

«Поки я пишу вам, термін її відмови від їжі наблизився до 45 днів», – пише він у Facebook.

«Процесуального матеріалу, який дозволив би зробити обґрунтований висновок про роль Савченко, більш ніж достатньо. Сім місяців – це більш ніж достатній термін, щоб перевірити дані білінгу телефону обвинуваченої, свідчень очевидців подій і провести належні процесуальні заходу. Однак Савченко і досі у в’язниці», – нагадує адвокат.

«В останньому моєму з нею спілкуванні у в’язниці я прямо почув про її бажання померти. Мої слова не є перебільшенням», – наголошує Марк Фейгін.

26 січня заплановано акції на підтримку Надії Савченко по всьому світі – у день, коли має відбутися засідання ПАРЄ. Якщо її не відпустять на відкриття січневої сесії, це створить прецедент в історії Ради Європи, коли одна з країн-членів, Росія, тримає в ув’язненні делегата іншої країни.

Верховна Рада України включила Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Росія звинуватила українську льотчицю Надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

XS
SM
MD
LG