Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ відкрила справу через несанкціоноване втручання в роботу «МТС Україна» в Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання в роботу мережі «МТС Україна» на території Криму, повідомляє прес-служба відомства.

Слідством встановлено, що з 15 по 16 березня 2014 року було здійснено несанкціоноване втручання в роботу телекомунікаційної мережі «МТС України» на території Криму. Вказаний факт підтверджено перебуванням абонентів компанії «МТС Україна» в роумінгу в мережі оператора Росії «Мобильные ТелеСистемы».

У прокуратурі наголошують, що таким чином, відбулося несанкціоноване втручання в діяльність телекомунікаційних мереж «МТС Україна», чим заподіяно значну шкоду інтересам громадян та держави.

Також встановлено, що службові особи «МТС Україна» не вжили всіх необхідних дій для недопущення несанкціонованого доступу до телекомунікаційних мереж та інформації.

Кримінальну справу відкрито за частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем, комп`ютерних мереж чи мереж електрозв`язку) Кримінального кодексу України, а також частиною 1 статті 367 (службова недбалість).

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії. Після цього президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG