Доступність посилання

ТОП новини

Рада не проголосувала за санкції для медіа, що порушують українське законодавство


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Депутати не підтримали законопроект щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення.

«Ми стаємо свідками того, як українським парламентом керують олігархи, які є власниками медіагруп і які не хочуть регулювання медіа з боку держави. Ми ослаблюємо державу Україна в угоду цим олігархам. І ті депутати, які не голосували, чудово знають, що вони робили за це», – заявила автор законопроекту Вікторія Сюмар після двох нерезультативних голосувань.

Голосування провалили усупереч тому, що проект допрацьовували та внесли обіцяну депутатам поправку про те, що призупиняти ліцензії мовників і провайдерів може лише суд за позовом Нацради.

Законопроектом Вікторії Сюмар пропонувалося надати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення додаткові повноваження. Нацрада могла бприпинити дію ліцензії телерадіоорганізації, провайдера, програмної послуги або тимчасово заборонити ретрансляцію телерадіопрограм, якщо ті порушують українське законодавство.

Альтернативний законопроект, зареєстрований депутатами Сергієм Лабазюком і Михайлом Ланьом, зняли з розгляду.

XS
SM
MD
LG