Доступність посилання

ТОП новини

У Криму затримали ще одного кримськотатарського активіста через мітинг 26 лютого


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Криму у селищі Радянському співробітники правоохоронних органів затримали Асана Чебієва, який є родичем одного з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Абмеджіта Сулейманова. Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини.

На даний момент його етапують до Сімферополя, йому інкримінують участь у масових заворушеннях біля Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року.

Родичі затриманого підтвердили кореспонденту проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, що Асан Чебієв брав участь у цьому мітингу.

За даними лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, зараз його допитують у Слідчому комітеті в Сімферополі.

Раніше, 29 січня, затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Чийгоз затриманий «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях». За його словами, йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли тривала акція протесту за участю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя заарештував Чийгоза до 19 лютого 2015 року.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи затримання Чийгоза заявив, що в Криму розпочався новий виток репресій проти активістів кримськотатарського національного руху.

XS
SM
MD
LG