Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вибачився за дії міліції під Нацбанком і призначив розслідування


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вибачився за «непрофесійну поведінку міліції» в інциденті, що стався пізно ввечері 26 лютого під стінами Національного банку України.

«Мною призначене розслідування події, результати якого будуть оприлюднені публічно не пізніше наступних 48 годин. Працюватиме комісія на чолі з двома заступниками міністра – Екою Згуладзе і Сергієм Яровим», – написав міністр у Facebook.

Аваков також повідомив про звільнення з посади начальника Печерського райвідділу столичної міліції і відсторонення до висновків комісії із розслідування його заступника із громадської безпеки.

Під будівлею НБУ пізно ввечері 26 лютого сталася бійка між силовиками та людьми, які називають себе активістами «Фінансового майдану».

«Міліція знесла бульдозерами палатку, де ми намагалися заховатись від дощу. Міліція поїхала на нас бульдозером. Дійшло до бійки активістів з правоохоронцями. У кількох людей є кров та травми», – повідомили активісти в ефірі Hromadske.tv.

Відео Youtube-каналу Свободный Донбасс

Представники «Фінансового майдану» вже не раз виходили на пікетування урядових будівель. Під Нацбанком вони вимагали відставки голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

XS
SM
MD
LG