Доступність посилання

ТОП новини

З червня з Донбасу евакуювали понад 768 тисяч людей – ДСНС


Переселенці в черзі за допомогою біля волонтерського центру в Слов'янську, 7 лютого 2015 року
Переселенці в черзі за допомогою біля волонтерського центру в Слов'янську, 7 лютого 2015 року

Із червня минулого року з Донбасу евакуювали понад 768 тисяч людей, найбільше внутрішніх переселенців прийняли Харківська, Дніпропетровська і Запорізька області. Ці дані міжвідомчого координаційного центру з розміщення переселених осіб навела речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій Наталя Бистра.

За її словами, від часу зимового посилення бойових дій кількість переселених осіб зі сходу України зростає. Лише цього тижня небезпечні райони на сході України залишили 335 місцевих жителів, додала речниця.

«Станом на сьогоднішній день, починаючи з 28 січня, 11 тисяч 462 особи, у тому числі понад 2 тисячі 246 дітей і 348 людей з обмеженими можливостями були вивезені або ж залишили самостійно населені пункти Донецької і Луганської областей. Усім цим людям була надана необхідна допомога», – поінформувала Бистра.

Переселенців реєструють у Слов’янську і Костянтинівці Донецької області, а також в обласних і регіональних штабах міжвідомчого центру. Як наголосила Бистра, допомогу надають усім переселенцям – як тим, хто евакуйований працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій, МВС і волонтерами, так і тим, хто самотужки виїжджає з зони ведення воєнних дій.

За даними ООН, кількість вимушених переселенців в Україні перевищила мільйон.

XS
SM
MD
LG