Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-голові СБУ Якименку


Олександр Якименко
Олександр Якименко

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Служби безпеки, його колишньому заступнику – керівнику Антитерористичного центру при СБУ, та колишньому начальнику управління СБУ у Києві і Київській області. Згідно з повідомленням прес-служби відомства, цих трьох осіб підозрюють у скоєнні злочину за статтею про «перевищення влади і службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки».

«Встановлено, що ці керівники СБУ, не маючи правових підстав, всупереч вимогам законодавства, з метою придушення протестних акцій, 18 лютого 2014 року оголосили про проведення антитерористичної операції та розпочали її проведення в центральній частині Києва. Зокрема, силами центру спеціальних операцій «А» при СБУ вони організували захоплення будинку Федерації профспілок України, що призвело до пожежі в цій будівлі та смерті двох осіб», – інформує Генпрокуратура.

У відомстві зазначили, що колишній керівник управління СБУ у Києві і Київській області перебуває під домашнім арештом. Колишній голова СБУ і його заступник наразі – у розшуку.

Керівником СБУ під час Євромайдану був Олександр Якименко. За даними офіційного журналу ЄС, він – один із тих, із кого у пʼятницю, 6 березня, зняли санкції.

XS
SM
MD
LG