Доступність посилання

ТОП новини

Помер архієпископ Вірменської Церкви в Україні Григоріс Буніатян


Помер глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви архієпископ Григоріс Буніатян. Він помер напередодні на 69-му році життя у Харкові. Про причини смерті наразі невідомо.

Свої співчуття з приводу смерті архієпископа висловили президент Петро Порошенко та Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

«З життя пішов видатний церковний діяч, духовний лідер вірменської громади України. Багато зусиль він докладав для розвитку державно-церковних взаємин та налагодження конструктивного міжконфесійного діалогу», – йдеться у повідомленні на сайті президента.

«Владика Григоріс достойно виконував довірене йому служіння, багато зробив для зміцнення дружніх відносин між українським та вірменським народами», – заявив Патріарх Філарет.

Григоріс Буніатян був обраний главою Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви з центром у Львові у 2001 році.

Архієпископ Григоріс Буніатян очолював богослужіння під час похорону Сергія Нігояна, загиблого на Майдані 22 січня минулого року, в рідному селі хлопця Березноватівці на Дніпропетровщині.

XS
SM
MD
LG