Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі бразильців вийшли на вулиці з вимогою відставки президента


Мітингувальник у бразильському Сан-Паулу, 15 березня 2015 року
Мітингувальник у бразильському Сан-Паулу, 15 березня 2015 року

Тисячі бразильців вийшли на вулиці близько 50 міст по всій країні, вимагаючи відставки президента Ділми Русеф на тлі корупційного скандалу з державною енергетичною компанією «Petrobras».

Найбільший протест відбувся в Сан-Паулу, де, за попередніми оцінками, на центральній площі зібралося понад 200 тисяч людей. Велелюдні мітинги пройшли також у столиці Бразиліа, Ріо-де-Жанейро та Порту-Алегрі.

Ділма Русеф очолювала раду директорів бразильської енергетичної компанії «Petrobras» у 2003-2010 роках. Ця компанія фігурує у справі про виплату близько 800 мільйонів доларів хабарів великими будівельними та інженерними фірмами в обмін на контракти з «Petrobras». Сама Ділма Русеф і її політична сила заперечують причетність до корупційних схем. Прихильники уряду та президента називають цей скандал «спробою перевороту».

Кілька топ-менеджерів «Petrobas» ув'язнені, десятки членів Національного конгресу, нинішніх і колишніх членів уряду перебувають під слідством.

Експерти констатують, що нинішні мітинги проти президента Бразилії Ділми Русеф ще дужче понижують і без того невисокі останнім часом рейтинги жінки-президента.

XS
SM
MD
LG