Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині урочисто започатковують газогін TANAP


Ґіорґі Марґвелашвілі, Ільгам Алієв і Реджеп Тайїп Ердоган (л -> п) в Карсі, 17 березня 2015 року
Ґіорґі Марґвелашвілі, Ільгам Алієв і Реджеп Тайїп Ердоган (л -> п) в Карсі, 17 березня 2015 року

У Туреччині, в місті Карс, урочисто заклали підвалини для початку будівництва газового Трансанатолійського трубопроводу, відомого за скороченням TANAP.

У церемонії взяли участь президенти Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, а також Азербайджану Ільгам Алієв і Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі, які спеціально прибули з цієї нагоди.

Газогін, довжина якого має скласти 1850 кілометрів, спершу транспортуватиме газ із азербайджанського родовища «Шах-Деніз 2» в Каспійському морі, який доставлятимуть уже наявним Південнокавказьким трубопроводом через грузинську територію.

Після завершення, що плановане на 2018 рік, Трансанатолійський трубопровід буде сполучений із Трансадріатичним трубопроводом і транспортуватиме каспійський газ до Європи.

Європейський союз розглядає TANAP як одну зі складових свого проекту «Південний газовий коридор», що має транспортувати до Європи природний газ із Каспійського басейну в обхід Росії. Серед учасників церемонії в Карсі був і єврокомісар у справах Енергетичного союзу Марош Шефчович.

XS
SM
MD
LG