Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до діалогу з Росією на засадах міжнародного права – Клімкін


Павло Клімкін (©Shutterstock)
Павло Клімкін (©Shutterstock)

Українська влада готова розпочати діалог з Росією, щоб зупинити кровопролиття на Донбасі, але на засадах міжнародно визнаних принципів, заявляє міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Українська влада готова до діалогу, але на засадах міжнародного права, законності, міжнародно визнаних принципів і транспарентності. Саме тому реалізація мінських домовленостей і комплексу заходів з їхнього виконання є ключовою передумовою і ключовим викликом для нас усіх», – сказав український міністр.

Серед найважливіших завдань української влади та її західних партнерів Клімкін назвав підтримку реформ в Україні, вплив на Росію для виконання нею усіх положень мінських домовленостей, звільнення Надії Савченко.

Крім того, як сказав міністр, перед постійною загрозою ескалації конфлікту на Донбасі українська влада «не може витрачати ані хвилини у всебічному реформуванні».

Російська влада заявляє, що Москва не є стороною конфлікту на Донбасі, тому не повинна виконувати мирні домовленості, досягнуті в Мінську 12 лютого.

XS
SM
MD
LG