Доступність посилання

ТОП новини

Для допомоги Україні треба використовувати всі можливості – командувач НАТО в Європі


Командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав
Командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав

Країни Заходу мають використовувати всі свої можливості для надання допомоги Україні, в тому числі постачати оборонну зброю. Про це сьогодні на міжнародній конференції «Брюссельський форум» заявив командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Відповідаючи на питання, чи є він прихильником поставок зброї на Україні, Брідлав сказав: «Ми бачимо, що проти України застосовуються дипломатичні, інформаційні, військові, економічні інструменти та засоби. Тому я вважаю, що Захід у відповідь на це має розглядати всі свої можливості».

За словами Філіпа Брідлава, це може спричинити дестабілізацію ситуації. Але бездіяльність також може стати причиною дестабілізації, наголосив він.

Цього тижня віце-президент США Джозеф Байден розповів про рішення президента Обами щодо проведення найближчим часом тренувань для 780 українських військовослужбовців Національної гвардії і прибуття в Україну до кінця березня першої партії американських військових автомобілів для підсилення обороноздатності країни. Водночас можливість надання оборонних озброєнь Україні у Вашингтоні далі розглядають.

XS
SM
MD
LG