Доступність посилання

ТОП новини

СБУ зареєструвала справу щодо узурпації Януковичем влади – громадський активіст


Член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох
Член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох

Служба безпеки України зареєструвала кримінальну справу за обвинуваченням колишнього президента Януковича, суддів Конституційного суду та інших колишніх високопосадовців. Їх звинувачують у злочинній змові з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні, повідомив член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох.

«Зранку (8 квітня – ред.) була нарада у голови СБУ Наливайченка. Згодом ми з начальником Головного слідчого управління СБУ Вовком поїхали до Генпрокурора. І отримали повну підтримку і «зелене світло», – написав Волох на своїй сторінці у Facebook.

Громадський активіст стверджує, що чинний склад Конституційного суду має «відвертий конфлікт інтересів», оскільки планує розглядати питання, які прямо стосуються самих суддів.

Конституційний суд України в березні розпочав перевірку положень закону «Про очищення влади» (люстрацію) на наявність ознак дискримінації. Інформацію про відкриття провадження за поданням Верховного суду оприлюднили на сайті КСУ.

Як йдеться у поданні Верховного суду, підписаним його головою Ярославом Романюком, закон «Про очищення влади» передбачає автоматичне звільнення окремих чиновників тільки за те, що вони обіймали посади у певний період, а не через доведену вину особи. Зокрема, йдеться про представників судової гілки влади.

XS
SM
MD
LG