Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: день минув без порушень


У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомили, що день у зоні проведення АТО пройшов без порушень мінських домовленостей.

Про загиблих чи потерпілих не повідомляється.

Крім того, заявили у прес-центрі, зранку під час щоденного брифінгу українська сторона у Спільному центрі контролю і координації передала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні «інформацію щодо поточної ситуації на лінії розмежування, зокрема про події на ділянках напруження в районі Донецького аеропорту та Широкиного».

Яка саме ця інформація української сторони, не повідомлено.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, на своїх сайтах іще пополудні оприлюднили свої версії повідомлень про події в тих ділянках. Зокрема, після ранкового повідомлення про те, що ніч минула без обстрілів, вони пізніше змінили думку.

Вони, зокрема, заявили, що протягом ночі українські силовики обстріляли частини Донецька й селище Спартак, що прилягають до аеропорту, а також територію самого аеропорту. При цьому бойовики твердили, що вогню у відповідь не відкривали, і заперечували заяви української сторони, що то сепаратисти обстріляли українські позиції біля села Піски, що теж розташоване біля аеропорту.

Крім того, сепаратисти заперечували свій обстріл українських позицій біля села Широкина, що неподалік Маріуполя, і стверджували, ніби там уночі відбувся «бій між українськими силовиками і бойовиками з числа націоналістичних батальйонів».

Луганські сепаратисти, навпаки, ще вдень заявляли, що обстрілів із підконтрольної Києву території не було вже три доби.

Уранці у прес-центрі АТО повідомили, що ввечері в четвер і в ніч на п’ятницю сепаратисти обстрілювали українські позиції біля сіл Піски й Опитне поблизу донецького аеропорту, а в Широкині влаштували збройні провокації, але українські військові вогню у відповідь не відкривали.

XS
SM
MD
LG