Доступність посилання

ТОП новини

Дубілет: на сьогодні немає проблем для клієнтів «Приватбанку» через націоналізацію


Глава правління «Приватбанку» Олександр Дубілет заявляє, що на сьогодні немає проблем для клієнтів «Приватбанку» у зв’язку з націоналізацією фінустанови.

Водночас він припускає, що сьогодні можуть виникнути певні незручності для клієнтів «Приватбанку» – юридичних осіб.

«Так, будуть певні незручності сьогодні, подіваюся лише сьогодні, у юридичних осіб. Вони здають свої платіжки в Приват24 в звичайномурежимі – ці платежі мають піти завтра о 9:00 ранку», – сказав він.

Дубілет також зазначив, що фізичні особи не повинні відчути якісь незручності.

«Мені наразі невідомо про те, що хтось там відчув якісь незручності. Звичайно, можуть бути якісь ексцеси, особливо на фоні перехідного періоду. Будь-яке блокування картки – це вже виростає в проблему всесвітнього масштабу… Всі ці питання вирішимо, всі на місці, всі працюють. Я не бачу на сьогодні якихось проблем для клієнтів», –наголосив він.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відоткову державну власність найбільший в Україні банк «Приватбанк».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішенням про націоналізацію «Приватбанку» вдалося захистити майже 20 мільйонів громадян України, які були клієнтами цього банку, зокрема, понад три мільйони пенсіонерів, понад 500 тисяч студентів і 1,6 мільйона соціально незахищених громадян, понад 3,5 мільйони зарплатних рахунків.

Сьогодні також президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканість і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів «Приватбанку» зберігати спокій.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG