Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Умеров і Чийгоз вже на свободі після «таємного» звільнення


Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров (ліворуч) та Ахтем Чийгоз, комбіноване фото
Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров (ліворуч) та Ахтем Чийгоз, комбіноване фото

Чийгоза й Умерова передали Туреччині

Лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, засуджених в анексованому Росією Криму, передали Туреччині. Після прибуття в Анкару вони зможуть вилетіти до Києва. За неофіційною інформацією, домовленість про передачу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова була досягнута під час останньої зустрічі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і російського президента Володимира Путіна. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз були помилувані. «Президентські укази про помилування засекречені і не опубліковані», – написав він у Facebook..

Між мітингом і ймовірною депортацією

Екс-очільник Одещини і лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі скликає людей на нову акцію перед Верховною Радою. Ніч на середу він провів там же, встановивши у Маріїнському парку власний намет. Мітинг має стояти щонайменше до 7 листопада, коли парламент повернеться до голосувань за політичну реформу, заявляє Саакашвілі. Утім, у чинної влади є низка запитань і до скликаного мітингу, і до Саакашвілі, і до його оточення. Наприклад, генеральний прокурор Юрій Луценко назвав людей під Радою «гастролерами», що готують силовий переворот в державі «на догоду Кремлю».

Коханівського посадили під домашній арешт

Лідерові організації «Добровольчий рух ОУН» Миколі Коханівському Святошинський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 20 грудня за місцем проживання в Києві. Окрім того, його зобов’язали здати закордонний і внутрішній паспорти і носити електронний браслет.

Коханівського посадили під домашній арешт (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Майбутнє «Нафтогазу»

З початком опалювального сезону випадково чи ні збіглися в часі заяви про залежність отримання чергового траншу кредиту МВФ від підвищення тарифів на газ для населення, презентація стратегії «Нафтогазу» з публікацією інтерв’ю віце-прем’єра Володимира Кістіона про можливу ліквідацію компанії. І майбутня доля «Нафтогазу» може залежати ніби ще й від рішення Стокгольмського арбітражу, яке готується наприкінці наступного місяця. А 25 жовтня з’явилося повідомлення під гучною назвою «Кабмін готується забрати ГТС у «Нафтогазу» «силою». Про те, чому уряд запізнився зі своїм дуже уважним поглядом на «Нафтогаз», читайте тут.

І про справи фінансові.

Голова фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко задекларував понад 571 тисячу гривень виграшу в Українській національній лотереї.

«Багаті друзі небагатого Путіна»

А от сумарний статок людей, що входять у так зване «особисте коло» президента Росії Володимира Путіна, становить 24 мільярди доларів. Наприклад, 49-річний Михайло Шеломов, син двоюрідної сестри Путіна Любові Шеломової, виявився володарем активів на суму в 573 мільйони доларів США. Про частину з них він має слабке уявлення. Центр з дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP) та російська «Новая газета» опублікували розслідування, яке, можливо, проливає світло ще на одного «власника» активів, пов'язаних із президентом Росії Володимиром Путіним.

«Танцівник»

А на завершення історія чоловіка, що заробляє красою та пластикою свого тіла. Один із найвидатніших представників сучасної балетної сцени, уродженець Херсона Сергій Полунін презентував у Києві документальний фільм американського режисера Стівена Кантора «Танцівник», в якому зіграв головну роль. Стрічка зібрана із рідкісних сімейних архівів, розповідей друзів та інтерв'ю молодого чоловіка. В український прокат фільм виходить сьогодні, 26 жовтня. Під час прес-показу Полунін розповів, що погодився зніматися у стрічці, зокрема, аби примирити батьків.

Фільм про відомого українського танцівника виходить у прокат (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Робіть благородні вчинки, що заслуговують на повагу!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG