Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: кір поширюється в Україні


33 країни Європи подолали кір, але великі спалахи можуть уповільнити прогрес з досягнення мети у всіх 53 країнах. Кір продовжує поширюватись в Україні, Греції, Італії та Румунії, повідомила ВООЗ на своїй сторінці в Twitter.

Кір продовжує поширюватись в Україні, йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Нові випадки реєструються в усіх областях України та в Києві. Спалах вже охопив 3000 осіб і забрав життя п’яти людей в 2017 році, повідомляє ВООЗ, спираючись на попередні дані.

Кількість випадків зростає і в інших країнах європейського регіону ВООЗ, включаючи спалахи кору в Греції, Італії та Румунії.

Україна вживає заходи, щоб обмежити спалах, повідомляє ВООЗ.

«Щонайменше вдвічі більше дітей було вакциновано проти кору в 2017 році, порівняно з 2016-м», – заявив представник ВООЗ в Україні Марте Еверард.

«Цей стрибок в імунізації є великим кроком вперед. Однак той факт, що поширення кору в Україні триває, означає, що потрібно робити більше для вакцинації решти», – додав він.

Україна мала найменший рівень імунізації в регіоні протягом останніх років, тому має велику кількість вразливого населення, наголошується в повідомленні ВООЗ.

ВООЗ відзначила те, що вже зробила Україна:

  • створено робочу групу з кору та план дій з негайної відповіді на спалах;
  • проводиться вакцинація для дітей до 10 років, які відстали від графіку;
  • розроблено довгостроковий план з постачання вакцини;
  • проводиться навчання медичних робітників з розпізнавання і повідомлення про випадки кору.

Життєво важливо підвищити покриття імунізацією, провести безкоштовну вакцинацію медичних працівників та осіб, які контактували з хворими, наголошує ВООЗ.

Нестача вакцин на місцевому рівні продовжує бути проблемою для проведення щеплень дітей. Поширення неправдивої інформації про вакцини означає, що деякі з працівників не хочуть рекомендувати вакцинації і деякі батьки вагаються, чи робити щеплення дітям.

На важливості вакцинації наголошувала і виконувачка обов’язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун в інтерв’ю «Голосу Америки» минулого місяця.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG