Доступність посилання

ТОП новини

У СММ ОБСЄ прокоментували встановлення відеокамери у Красногорівці


Деякі сайти поширили дезінформацію, написавши у заголовках, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні встановить камери спостереження на Донбасі через нібито «злочини» ЗСУ. У відповідь на запит Радіо Свобода у СММ ОБСЄ відповіли, що камеру в зазначеному населеному пункті встановлено для здійснення моніторингу ситуації з обох боків лінії зіткнення.

Сайт «Политнавигатор» повідомив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні встановить камери спостереження у районі населеного пункту Красногорівка, заголовок публікації: «ОБСЄ буде фіксувати злочини ВСУ на відео».

При цьому є посилання на слова Данила Безсонова, представника угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Він сказав, що камери встановлять через «злочини бойовиків» із 28-ї окремої механізованої бригади» Збройних сил України.

«Злочини бойовиків із 28-ї окремої механізованої бригади переповнили чашу терпіння керівництва Місії ОБСЄ, яка з метою фіксації порушень режиму припинення вогню з боку командування бригади запланувала встановлення засобів відеоконтролю в районах населених пунктів Красногорівка та Березове», – зазначив один із ватажків угруповання «ДНР».

Озвучену Безсоновим «інформацію» також подали сайт «Русская весна» та News-Front.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні підтвердили встановлення відеокамери спостереження у Красногорівці. Але це стосується моніторингу з обох боків збройного конфлікту.

«СММ ОБСЄ підтверджує інформацію про те, що у Красногорівці була встановлена камера для здійснення моніторингу ситуації з обох боків лінії зіткнення», – повідомили у СММ ОБСЄ у відповідь на запит Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG