Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Як Медведчук пояснював свою роль у процесі над Стусом


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Медведчук про захист Стуса

Гучна критика на адресу знімальної групи фільму про українського поета, радянського дисидента Васила Стуса закінчилась тим, що сцени про Віктора Медведчука, нині відомого українського політика, лідера організації «Український вибір», в художню кінострічку вирішили повернути. Тепер вже у відповідь адвокат Медведчука заявив, що може подати до суду на творців фільму «Стус». Ігор Кириленко заявив, що Міністерство культури України і Держкіно повинні перевірити, чи правдиво розказана історія про суд над поетом, і «в разі виходу в прокат фільму з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука» він через суд домагатиметься заборони прокату фільму. Від себе Медведчук досі не робив заяв про цей скандал. Однак в інтерв'ю Радіо Свобода у 2013 році Віктор Медведчук пояснював свою роль у процесі над Стусом. Наводимо фрагменти цієї розмови.

Схема вербування бойовиків

Італійські карабінери розкрили організацію, що вербувала найманців для війни на Донбасі. Кілька людей заарештували, частину підозрюваних оголосили в розшук. Деякі з них досі перебувають на непідконтрольній Україні території Донбасу. Рік тому журналісти «Донбас.Реалії» вже розповідали про бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» з Італії і навіть зв’язалися з деякими з них. Як склалася їхня доля і які наслідки для найманців матиме розслідування в Італії?

Італійці, що за твердженням слідства, воювали на Донбасі у складі угруповань бойовиків
Італійці, що за твердженням слідства, воювали на Донбасі у складі угруповань бойовиків

Побічні ефекти геоінженерії

Людська діяльність наносить значну шкоду довкіллю. Як наслідок – глобальне потепління, яке вважають однією з найбільших екологічних проблем сьогодення. Кожен новий рік б’є температурні рекорди попереднього. А геоінженерія, на яку покладають чимало надій, може виявитися не такою вдалою ідеєю. Що це таке та якими побічними ефектами загрожує ідея «охолодити» планету?

Далі коротко:

Нехай у Вас народжується тільки вдалі ідеї без побічних ефектів!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG