Доступність посилання

ТОП новини

Обрано вже усіх фіналістів національного відбору на «Євробачення-2020»


22 лютого фанати конкурсу оберуть представника України в Нідерландах у травні
22 лютого фанати конкурсу оберуть представника України в Нідерландах у травні

Україна визначилася із фіналістами національного відбору на «Євробачення-2020». 15 лютого відбувся другий півфінал, на якому обрали другу трійку виконавців, які змагатимуться у фіналі. Це:

  • TVORCHI
  • KHAYAT
  • David Axelrod

Раніше, 8 лютого, відбувся перший півфінал, на якому обрали першу трійку конкурентів. До фіналу пройшли: співачка Круть, колектив GO-A та співачка Jerry Heil.

22 лютого фанати конкурсу оберуть представника України в Нідерландах у травні.

Радіо Свобода зібрало факти про всіх фіналістів нацвідбору.

Tvorchi

Амбасадори електронної музики з міста Тернопіль вже підірвали не один концертний майданчик. В коментарях на YouTube часто можна зустріти захоплені відгуки на кшталт: «Чесно, якби мені не сказали, що це виконавці з Тернополя, я ніколи б не здогадалась. Все настільки круто, що тягне на велику популярність в недалекому майбутньому».

До складу дуету входять двоє хлопців – українець Андрій Гуцуляк та нігерієць Джеффрі Кенні. В одному з інтерв'ю вони розповіли, що познайомились на вулиці випадково, коли Андрій захотів випробувати свій рівень англійської та підійшов до Джеффрі просто поспілкуватись.

Хлопці записують пісні як англійською, так і українською мовами.

KHAYAT

Учасник талант-шоу на ім'я Андрій Хаят вже пробував свої сили на нацвідборі минулого року, на якому посів 5-е місце.

Тоді у соціальних мережах розгорівся справжній скандал через невідповідність оцінок журі (2) та глядачів (6). Користувачі соціальних мереж тоді звинувачували суддів у заангажованості та упередженості щодо виконавця.

За цей рік молодий чоловік із Кіровоградщини встиг записати дебютний альбом «KHMIL'»​ та три гучні сингли – «Vesnianka»​, «EVER»​ та «OSOKA»​.

David Axelrod

Ще один учасник талант-шоу, підопічний Тіни Кароль.

Його ім'я звучить як щось нове та самобутнє, але насправді він вже не раз намагався увірватись в першу лігу українського шоу-бізнесу. Володимир Ткаченко із Дніпра брав участь у проєкті «Шанс», «Х-фактор», «Танці з зірками», був солістом гурту «Барселона».

Тривалий час артист перебував у творчій відпустці. І ось знову повернувся на велику сцену із бажанням представити Україну на «Євробаченні-2020».

KRUTЬ

Марина Круть дає нове життя українській бандурі – свою творчість вона відносить до інді-соулу. Як учасниця кількох талант шоу вона відзначилась особливим виконанням пісень «Bohemian Rhapsody» та «Creep», які стали вірусними на YouTube.

Дівчина нещодавно випустила новий альбом «ALBINO» та встигла проїхатись із його презентацією Україною.

GO-A

Один із найбільш атмосферних гуртів на нацвідборі пише про свою творчість так: «Український електрофолк-гурт, що поєднує у своїй творчості український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв у вибухову музичну суміш».

Найбільше вони відомі фанатам радіостанцій – їхній трек «Веснянка» став переможцем конкурсу «The Best Track in Ukraine» від Kiss FM.

Колектив брав участь у багатьох музичних фестивалях, в тому числі й за кордоном.

Jerry Heil

Яна Шемаєва із Василькова стала відомою завдяки пісні «Ахрана, атмєна». До цього вона займалась записом каверів на відомих виконавців, вела свій блог, брала участь у талант-шоу, але так і не здобувала перемогу.

В 2019 році вона випустила альбом «Я – Яна», який не зовсім можна назвати дебютом. Ще в 2017 році з допомогою «Vidlik Records» дівчині вдалося записати свій мініальбом під назвою «Де мій дім», куди увійшли всього 4 треки.

Зараз її творчість має іронічне забарвлення та набирає мільйони переглядів у Youtube.

У «Євробаченні-2019» Україна участі не брала. У лютому Національна суспільна телерадіокомпанія і переможниця нацвідбору Maruv відмовилися підписувати контракт про участь на «Євробаченні». На адресу співачки лунала критика через те, що раніше вона їздила виступати до Росії і також має заплановані концерти там у майбутньому.

У 2018 році від України на «Євробачення» поїхав співак Melovin. Він посів 17-е місце.

Загалом представники України двічі перемагали у пісенному конкурсі «Євробачення»: у 2016 році – співачка Джамала з піснею «1944», у 2004 році – Руслана з піснею «Wild Dances».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG