Доступність посилання

ТОП новини

У Раді безпеки ООН обговорюють порушення прав людини в Криму – трансляція


Захід організований постійними представництвами Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини, Великої Британії і США при ООН в партнерстві з Постійним представництвом України при ООН
Захід організований постійними представництвами Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини, Великої Британії і США при ООН в партнерстві з Постійним представництвом України при ООН

У Нью-Йорку 6 березня триває засідання Ради безпеки ООН про порушення прав людини в анексованому Росією Криму і шляхи деокупації півострова.

Проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії веде пряму трансляцію.

Захід організований постійними представництвами Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини, Великої Британії і США при ООН в партнерстві з Постійним представництвом України при ООН.

У заході візьмуть участь постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич; голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров; керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник; заступник міністра закордонних справ Естонії Пол Тісалу; помічник генерального секретаря з прав людини і керівник Управління верховного комісара з прав людини в Нью-Йорку Ілзе Брандс Кехріс; постійний представник ФРН при ООН Крістоф Хойсген; заступник постійного представника Франції при ООН Енн Гегуен.

Влітку 2019 року на засіданні Ради безпеки ООН країни Заходу закликали Росію повернути Крим.

У лютому 2020 року голова МЗС України Вадим Пристайко заявив, що Росія ігнорує вимоги Організації Об'єднаних Націй і порушує права людини в анексованому Криму. Він вказав на те, що в останній доповіді генерального секретаря ООН «абсолютно чітко зазначається, що саме Росія відповідає за порушення прав і свобод людини».

Раніше російська сторона наполягала, що в Криму не порушуються права місцевих жителів, а питання «приналежності півострова закрите, оскільки Крим є територією Росії».

6 років окупації, скільки ще?! | Крим.Реалії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:36 0:00

XS
SM
MD
LG