Доступність посилання

ТОП новини

Члени міжпарламентської ради НАТО засудили намагання Росії дестабілізувати Україну


Представники Парламентської асамблеї НАТО висловили підтримку незалежності України та її територіальної цілісності
Представники Парламентської асамблеї НАТО висловили підтримку незалежності України та її територіальної цілісності

Члени міжпарламентської ради Україна-НАТО засудили намагання Росії дестабілізувати ситуацію в Україні.

Під час свого першого засідання виконувач обов’язків президента Парламентської асамблеї НАТО, представник Угорщини Атілла Местергазі наголосив на важливості міцного партнерства з Україною та підтримки, яку надає Асамблея.

На першому засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО у 2020 році представники Парламентської асамблеї Альянсу висловили підтримку незалежності України та її територіальної цілісності. Вони засудили анексію Росією Криму та дестабілізацію ситуації на сході України.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Після російської окупації Криму на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG