Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Генпрокурором стала Ірина Венедіктова, а міністром економіки – Ігор Петрашко. Що відомо про них?


Акція «Раду на карантин», Київ, 17 березня 2020 року
Акція «Раду на карантин», Київ, 17 березня 2020 року

МОЗ заявив про сім нових випадків COVID-19 в Україні, один летальний

Cім нових випадків коронавірусного захворювання COVID-19 зафіксували учора, повідомляють у МОЗ. Один із них виявили на Київщині – це 44-річний чоловік, який був за кордоном. Решта шість – у Чернівецькій області, серед них троє дітей. 33-річна жінка померла. Зазначається, що усі вони контактували із зараженою людиною.

Відтак кількість хворих в Україні зросла до 14, кількість летальних випадків два.

Чому карантин важливий і як він впливає на поширення хвороби і смертність?

Експерти попереджають: якщо не вводити серйозні обмеження ‒ хвороба поширюватиметься стрімко й лавиноподібно. Якщо не запровадити карантин ‒ хворих буде надто багато. Лікарні перевантажаться: не вистачатиме ліжок, апаратів для вентиляції легень і лікарів. В результаті ‒ кількість загиблих збільшиться. Так, як зараз в Італії. А якщо обмежити поширення хвороби ‒ її можна «розтягнути» в часі, щоб медики встигали лікувати усіх.

Перелік пандемій, які були найбільш смертоносними в історії, можете переглянути тут.

Коронавірус: світ змінює норми і звички

Останньою країною в Європі, на яку поширився новий коронавірус, стала Чорногорія. У Сербії запровадили комендантську годину, у Грузії священники освячують вулиці Тбілісі, а поліцейські Ізраїлю арештовують за недотримання карантину.

Країни продовжують ухвалювати – або не ухвалювати – запобіжні заходи, щоб уповільнити розповсюдження хвороби. Також пандемія цього захворювання спричиняє зміни в міжнародних спортивних календарях. До вашої уваги – огляд деяких останніх подій у протистоянні коронавірусові.

«Феміда з партбілетом «Слуги народу»: як Ірину Венедіктову призначали генпрокурором

Ірина Венедіктова – нова генпрокурор. Так вирішило 269 народних депутати. Її призначення стало одним із кількох питань порядку денного позачергового засідання Верховної Ради 17 березня. До його розгляду перейшли одразу після того, як парламентарі ухвалили закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Новий міністр економіки Ігор Петрашко: аграрний топ-менеджер і однокурсник Шмигаля, з досвідом роботи в Росії та США

Ігор Петрашко – новий міністр економіки, торгівлі та сільського господарства. Верховна Рада затвердила його 17 березня: це було останнє рішення парламенту перед паузою на період карантину. Призначення Петрашка, який ніколи не обіймав державних посад, а натомість все життя керував аграрним бізнесом та іноземними інвестиціями, майже ніхто з експертів не очікував. При цьому йому доведеться почати роботу в умовах карантину та екстремальних економічних викликів, це визнають і експерти, і навіть опозиція до чинної влади. Чи впорається Петрашко? Питання відкрите. Радіо Свобода зібрало найважливіші факти про нього.

Як коронавірус вплинув на гривню?

Національний банк України продав 300 мільйонів доларів на міжбанку, щоб згладити коливання курсу. Долар продовжує міцнішати стосовно гривні – і вже перевищив 27 гривень.

Україна наближається до серйозної економічної, фінансової і соціальної кризи, прогнозує політичний оглядач Радіо Свобода Віталій Портников. Як в таких умовах має діяти президент Зеленський і новий уряд, він розмірковує у блозі.

25 років «Території А»: а тепер усе інакше?

Рівно 25 років тому на телеканалі ICTV з'явилася «Територія А» –​ перший телевізійний український хіт-парад. Його називають прототипом усіх талант-шоу, які ми сьогодні бачимо на українському телебаченні. «Територія А» зробила відомими Юрка Юрченка, Скрябіна, Ірину Білик, гурти «Фантом 2», «Аква Віта», «Вхід у змінному взутті» та багатьох інших артистів, які грали ледь не в кожному касетному плеєрі дев'яностих. Радіо Свобода нагадує пісні, які стали візитівками хіт-параду «Територія А».

Зліва направо: «Аква Віта», Юрко Юрченко та «Фантом 2»
Зліва направо: «Аква Віта», Юрко Юрченко та «Фантом 2»

Відточуйте нові звички, щоб життя стало безпечнішим!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG