Доступність посилання

ТОП новини

Як Росія «управляє Україною зсередини», та загроза нового наступу Кремля: тиждень на Донбасі


На блокпосту бойовиків Оленівка люди прямують на підконтрольну Україні територію, 25 червня 2020 року
На блокпосту бойовиків Оленівка люди прямують на підконтрольну Україні територію, 25 червня 2020 року

Дуже стисло – про все важливе в регіоні за тиждень від команди Радіо Донбас.Реалії.

Жителі окупованої частини Донбасу останні шість днів курсували через неконтрольовану частину українсько-російського кордону, щоб голосувати за поправки до Конституції Росії. Скільки ж проголосувало насправді – ми спробували підрахувати.

В автобусі, що прямує на голосування з Донецька у Росію
В автобусі, що прямує на голосування з Донецька у Росію

Експерти та військові керівники України знову кажуть про загрозу нового наступу Росії. Чому чаме зараз? Кремль істотно наростив військове угруповання вздовж кордону з Україною, а у липні почнуться навчання Кавказ-2020 – а це ще більше військ і техніки. Тут – більше про реальність загрози.

Як вивчити українську мову, якщо ти живеш в окупації – так, щоб скласти ЗНО й вступити до українського вишу? А що, як бойовики ще й погрожують не пустити тебе додому після іспитів? Почитайте, чого вартує підготуватися до вступу до українського вишу дитині з Луганська.

Як Росія «управляє Україною зсередини» – і до чого тут президентські й парламентські вибори в Україні 2019 року? Про це йдеться у дослідженні про агентів впливу Росії в Україні – ми розпитали, що виявили аналітики.

Під Офіс президента у Києві з акцією протесту вийшли шахтарі з державниз шахт – але зокрема, і працівники ДТЕК Ахметова з Добропілля. Шахти холдингу олігарха зупинилися у квітні, бо через відкриття імпорту електроенергії у них більше не купують вугілля – людям припинили зарплати. Тож що, цей імпорт – на шкоду, чи насправді це Рінат Ахметов тисне на державу, аби повернути собі ринок?

Мітинг під ОФісом президента у Києві, 30 червня 2020 року
Мітинг під ОФісом президента у Києві, 30 червня 2020 року

Російські гібридні сили знову схопили 29-річного Григорія Сінченка – бранця, якому вдалося втекти з донецького ізолятору наприкінці травня.

Окупаційна адміністрація Донецька закрила єдиний пункт пропуску в ОРДО, який сяк-так працював останні тижні. Тепер повернутися додому на окуповану частину Донеччини взагалі неможливо. Експерти кажуть, що тепер у заручниках бойовиків в буквальному сенсі – все населення ОРДЛО.

Якщо ви переселенець або трудовий мігрнат, цієї осені ви нарешті зможете проголосувати за місцеву владу в тій громаді, де фактично живете. Тут пояснюємо, як це зробити.

Насамкінець – трохи драйву й швидкості: діти-спортсмени зі Слов'янська показали, як тренуються на трасі з мотокросу в передмісті:

Дякуємо, що залишаєтесь з нами.

Усі ефіри Радіо Донбас.Реалії. Наш сайт. Та Фейсбук.

Тепер цей дайджест можна отримувати й поштою. Підпишіться на розсилку «Тиждень на Донбасі» від команди Радіо Донбас.Реалії. Вона приходить щоп'ятниці ввечері.

XS
SM
MD
LG