Доступність посилання

ТОП новини

Спорт за тиждень: історичний виступ тенісисток та повернення данкерів


Українські данкери тричі підкорювали світову першість
Українські данкери тричі підкорювали світову першість

Гучні перемоги та неочікувані поразки, історичний вихід до наступного етапу та новий елемент на данк-контесті – про найцікавіше в українському спорті за тиждень, читайте у традиційному спортивному дайджесті Радіо Свобода.

Тріумф українських тенісисток в США


Четверо з семи українських тенісисток подолали перший етап Відкритого чемпіонату США (US Open). Друга ракетка України Даяна Ястремська подолала австралійку Астру Шарму – 6:3, 6:7, 7:6. Марта Костюк швидко розібралася з росіянкою Дар’єю Касаткіною – 6:1, 6:2. Катерина Козлова у двох сетах перемогла американку Вітні Осіґве – 6:3, 7:5. Катерина Бондаренко перемогла представницю США з wild card Еллі Кік – 3:6, 6:3, 6:1. Проте не пробилися далі в турнірі Катаріна Завацька та Ангеліна Калініна. Леся Цуренко знялася зі змагань.

Даяна Ястремська
Даяна Ястремська

Постол не зміг вибороти два пояси


Українець Віктор Постол поступився американцеві Хосе Раміресу у битві за пояси чемпіона світу в першій напівсередній вазі (до 63,5 кілограма) за версіями організацій WBC та WBO. Згідно із суддівськими записками, 36-річний українець перемагав 28-річного фаворита за підсумками перших шести раундів. У другій половині бою американець перехопив ініціативу й вирвав перемогу за суддівськими записками: 114:114, 115:113, 116:112.


Відомі нові чемпіони УСЛ


Стали відомі імена нових «королів та королев» стрітболу. У Дніпрі відбувся фінальний етап Української стрітбольної ліги, в якому взяло участь 85 команд у п’яти категоріях – серед спортсменів віком до 14 років, 16 років, 18 років, серед жінок та чоловіків.

Найсильнішими серед жіночих команд стали представниці Одеси – Юлія Гладченко, Юлія Стразова, Анна Сугак та Діана Ящук, які у фіналі були сильнішими за дніпровський квартет Magnum.


Запекла боротьба у чоловічому фіналі завершилася з мінімальною перевагою BorschService, у складі якої Кирило Жовтяк, Сергій Волк, Анатолій Челован, Дмитро Кривенко. Матч завершився з рахунком 21:20. Серед вісімнадцятирічних перемогу святкувала команда AUX, найсильнішими серед шістнадцятирічних стали представники Mystery Fank, а у віці 14 років виграли одесити – Black Squad.

Загалом за два місяці відбулося 10 турнірів УСЛ, в яких взяло участь 485 команд.

Шахова сенсація

Збірна України завершила боротьбу на стадії 1/4 фіналу Всесвітньої шахової Олімпіади, де поступилася збірній США з рахунком 2:0 (4,5:1,5, 4:2).

Проте Україна вже створила сенсацію на онлайн турнірі, адже неочікувано у 1/8 фіналу виграла у збірної Китаю. Перший і другий матчі суперники завершили внічию (3:3 і 3:3) і визначати переможця довелося на тайбрейку. Там вже героєм української збірної став 17-річний Кирило Шевченко, який переміг китайського гросмейстера Лю Яня.

П'ять нагород у спортивному орієнтуванні


Україна виборола п’ять нагород на чемпіонаті Європи зі спортивного орієнтування (рогейн), який завершився в латвійському Тукумсі. На турнірі брало участь 600 спортсменів з 14 країн, серед них і українці, які повертаються додому із «золотом» та чотирма срібними нагородами. Так чемпіонами Європи стали Олександр Колчанов та Олександр Грешнов, які виступали серед молоді. А ось «срібло» здобули пари – Ольга Чебераха та Олена Доценко серед жінок, Катерина Кифяк та Альона Нігда, а також Олег Ленюк та Владислав Мордасов серед молоді, у міксті виступали Анна Гуделайтіс та Вадим Петрович.

Сезон 3х3 в Україні завершено


Літній сезон 3х3 під егідою Федерації баскетболу України завершено. Минулого тижня визначився перший чемпіон України з 3х3, а у ці вихідні – переможець Суперліги. У фінальній стадії взяли участь команди, які після п'яти турів у рейтингу потрапили до топової вісімки, крім того, серед чоловіків «wild card» отримали національна збірна України та збірна України U-23.

Переможницями у жіночій категорії стали Христина Філевич, Ганна Рульова, Наталя Цюбик та Ганна Ольховик, у складі «Київ-Баскет», які у фіналі розкатали «ІнтерХім» з Одеси – 21:6. «Бронзу» виборола жіноча національна збірна.

Серед чоловіків найсильнішою виявилася команда «Одеса» (Роман Новіков, Антон Давидюк, Антон Мусієнко, Денис Носков), які боролися за «золото» із «NMSK» – 17:13. Бронзовою призеркою стала команда «Ніко-Баскет».

Титул MVP етапу отримали Денис Носков («Одеса») та Ганна Рульова («Київ-Баскет»).

Українець Піддубченко вразив новим данком

Український данкер Вадим Піддубченко (Miller) cтав другим на контесті у рамках Всесвітнього туру 3х3, що завершився в Дебрецені. У фінальному турі українець боровся за звання найкращого з поляком Рафалем Ліпінськи (Lipic), проте Піддубченко не зміг виконати свій останній данк, тож став другим. Натомість вперше на контестах Miller продемонстрував данк «скорпіон з навісу», що викликало немалий ажіотаж.

У вересні після карантину повертається гандбол, волейбол, баскетбол та інші ігрові види спорту, де українські команди виступатимуть на світовому рівні.

  • Зображення 16x9

    Ольга Модіна

    Журналістка проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії». У 2012 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «журналістика». До команди Радіо Свобода долучилася у 2018 році. Висвітлюю теми, пов’язані з окупацією Донбасу. Цікавлюся спортом та кіно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG