Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський на дебатах Генасамблеї ООН буде говорити про Донбас та Крим і вимагатиме «відповідних дій»


Виступ Володимира Зеленського запланований на другу половину дня 22 вересня
Виступ Володимира Зеленського запланований на другу половину дня 22 вересня

Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до США, де візьме участь у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, повідомила пресслужба голови держави.

Прибувши до США, президент заявив, що вважає Генасамблею ООН одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донбасу і Криму.

«Ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один із головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість», – цитує слова Зеленського телеканал «Дом».

Він додав, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами.

За словами Зеленського, через геополітичну ситуацію «трусить весь світ».

«Тільки через діалог, через прагнення до стабільності можна вирішити ці проблеми», – сказав він.

Президент також вшанував пам’ять жертв 11 вересня 2001 року біля меморіалу в Нью-Йорку.

За даними Офісу президента, Зеленський виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані його зустрічі з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій. Крім того, Володимир Зеленський зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США, повідомили в його пресслужбі.

Виступ Зеленського запланований на другу половину дня 22 вересня.

Генеральна асамблея ООН відкрила 76-у сесію 14 вересня. Загальні дебати Генасамблеї ООН пройдуть із 21 вересня по 27 вересня.

Наприкінці серпня – на початку вересня президент Володимир Зеленський перебував із робочим візитом у США, в рамках якого, зокрема, зустрівся з президентом Джо Байденом.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG