Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення Куп’янська переріже Росії шляхи забезпечення фронту на Донбасі – британська розвідка


Українські військовослужбовці стріляють з американської гаубиці M777 по позиціях армії РФ. Харківська область, 21 липня 2022 року
Українські військовослужбовці стріляють з американської гаубиці M777 по позиціях армії РФ. Харківська область, 21 липня 2022 року

Російські війська були «захоплені зненацька» українським контрнаступом на Харківщині – про це йдеться в коментарі розвідки Великої Британії, на які посилається Міністерство оборони країни вранці 10 вересня.

«Цей сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили та оточили кілька міст», – йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, російські війська навколо Ізюма «дедалі більш ізольовані».

«Українські підрозділи зараз загрожують місту Куп’янськ; його захоплення буде значним ударом по Росії, тому що воно лежить на маршрутах постачання лінії фронту на Донбасі», – зазначає відомство.

Водночас розвідка вказує на те, що українські операції тривають і на Херсонщині, відтак російські війська «перебувають під тиском» як на півночі, так і на півдні.

Читайте також: Втрати російської армії перевищили 52 тисячі військових – Генштаб

Українське командування наразі формально не повідомляло про захоплення Куп’янська.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що Збройні сили України на цей час звільнили і взяли під контроль понад 30 населених пунктів на Харківщині.

XS
SM
MD
LG