Доступність посилання

ТОП новини

У Чернівецькій області заборонили діяльність релігійних організацій, «пов’язаних із країною-агресором» – ОВА


У квітні міська рада Чернівців позбавила Українську православну церкву (Московського патріархату) права користуватися більше ніж 20 ділянками землі в місті
У квітні міська рада Чернівців позбавила Українську православну церкву (Московського патріархату) права користуватися більше ніж 20 ділянками землі в місті

Депутати Чернівецької обласної ради ухвалили рішення про заборону діяльності на території регіону організацій, «які мають доведений церковно-канонічний зв’язок із країною-агресором», повідомив голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк. Рішення ухвалили на засіданні 16 травня.

«На Буковині немає бути релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресором… Рішення ухвалили під час розгляду питання про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті й діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області. Тепер справа за релігійними громадами і місцевою владою. Люди повинні розуміти, що не може релігійна громада, центр управління якою розташований у країні-агресорі, проводити богослужіння у наших містах і селах», – написав Запаранюк у телеграмі.

У квітні міська рада Чернівців позбавила Українську православну церкву (Московського патріархату) права користуватися більше ніж 20 ділянками землі в місті.

Міський голова Чернівців назвав це «логічним і правильним кроком». Він висловив сподівання, що рішення стимулюватиме вірян переходити до «українських церков».

З осені минулого року СБУ активно проводить обшуки на об’єктах УПЦ (МП) по всій Україні. У результаті слідчих дій, серед іншого, правоохоронці виявляли «велику кількість антиукраїнських матеріалів», а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Натомість в УПЦ (МП) закликали «не розпалювати внутрішню війну», заявляючи, що звинувачення у колабораційній діяльності на адресу деяких священників є «недоведеними та безпідставними».

XS
SM
MD
LG