Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Антиросійські санкції ЄС – надійний захист для України?


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Росії – санкції!

Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Росії за її анексію українського Криму. Відповідне рішення 19 червня ухвалили в Люксембурзі. Обмеження стосується заборони на імпорт із півострова будь-яких товарів, заборони європейських інвестицій у Крим, а також обмеження для європейських суден заходити у кримські порти. «Ціна за агресію має зростати», – так прокоментував продовження санкцій президент України Петро Порошенко. А у Кремлі заявили, що не згодні з санкціями, вважають їх нелегітимними і такими, що шкодять не лише Росії, але й самим ініціаторам обмежувальних заходів. Чи змусять західні санкції Росію відступити, читайте за лінком.

А далі заголовки.

Березюк розповів, чому розпочав голодування (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

«Віртуальна» утилізація сміття

Журналісти Радіо Свобода вирішили копнути глибше «сміттєву» тему і дослідили, куди дівають небезпечні відходи. Щороку в Україні утворюється близько 312 мільйонів тонн відходів, частина з них, в тому числі найбільш небезпечні, опиняються на стихійних звалищах, у ярах та лісосмугах. Причина – в тому, що більшість компаній, які мають ліцензії на поводження з небезпечними відходами, переробляють їх тільки на папері.

​Про «віртуальну» утилізацію сміття та «токсичні» доходи читайте у розслідуванні.

Дві зірки з виглядом на реактор

А тим часом новина для любителів неординарного відпочинку. У Чорнобилі відкрили перший хостел. Його директорка Катерина Федосенко стверджує – ночувати у Чорнобилі зовсім не страшно.

Російське правосуддя і доброволець з Азову

Самарський студент в українському батальйоні і російський депутат в компанії бойовиків угруповання «ДНР». Чому перший отримав вирок суду, а другого підвищили на державній службі? Нещодавно у Самарі вперше заочно винесли вирок добровольцю із Росії, який воював на Донбасі на боці України. «Донбас.Реалії» розбиралися у вибірковому підході російського правосуддя до так званих «найманців».

Каяття бойовиків

«Повернись додому»: на Донбасі вже два роки діє спеціальна програма з реабілітації колишніх бойовиків. Вона передбачає звільнення від кримінального переслідування в обмін на добровільну явку з повинною. У Росії вже назвали цю програму «фейком», бо вона нібито діє для «вербування диверсантів» і вносить «розкол» у лави бойовиків. «Донбас.Реалії» розбиралися у тому, як це відбувається в реальності і як забезпечити безпеку тих, хто хоче вибратися з того боку. Невигадані історії каяття бойовиків в ексклюзивному матеріалі за лінком.

«Слава Україні!» – звідки воно?

І на завершення питання: чи задумувалися ви як виникло гасло «Слава Україні! Героям слава!»? Від президента до школяра, від військового до вчителя – нині всі в Україні використовують його. Та звідки воно? Як народилося? Хто вигукував його першим? І чи нема в ньому ідеї «вищості»?

«Слава Україні»: як з’явилося гасло боротьби за незалежність? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:54 0:00

Історію гасла боротьби за незалежність читайте в останньому матеріалі на сьогодні.

Пам’ятаймо і піклуймося про тих, хто захищає наш спокій!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG