Доступність посилання

ТОП новини

США радять ЗСУ залишити Бахмут: що це означає?


  • Американське видання Bloomberg із посиланням на американських чиновників повідомило, що адміністрація лідера США Байдена радить ЗСУ відійти від Бахмуту Донецької області, щоб зібрати сили для весняного наступу на армію Росії.
  • Неназваний чиновник адміністрації повідомив журналістам, що Вашингтон також радить Україні тягнути час на полі бою, щоби дочекатися обіцяних Заходом танків.
  • Американці, як зазначили журналісти, не вважають, що відхід ЗСУ від Бахмуту вплине на війну, і Росії не вдасться після цього захопити Краматорськ та Слов'янськ – її очевидні наступні цілі.
  • Натомість Україна, якщо зосередиться на наступі на Мелітополь навесні, зможе відрізати російські частини від постачання зброї та особового складу.
  • У коментарі Bloomberg американський чиновник вкотре висловив сумнів, що Україна зможе повернути Крим у 2023 році. Також, за його словами, війна продовжиться і наступного, 2024 року.
  • Раніше про те, що ВСУ не зможуть відвоювати Крим цього року, повідомляло американське видання Politico з посиланням на кілька високопосадовців Міністерства оборони США.

Чи допоможе тактичний відступ ЗСУ з Бахмуту підготуватися до українського наступу навесні 2023 року?

Куди відходити з Бахмуту – якщо Генштаб ухвалить таке рішення – щоб не поставити під загрозу Краматорськ та Слов'янськ?

І чому у Вашингтоні стверджують, що ЗСУ не зможуть повернути Крим цього року?

Про це та інше в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG