Доступність посилання

ТОП новини

Бійці РДК та «Легіону Свобода Росії» зайшли до Бєлгородської області РФ: що відбувається?


Вранці 22 травня бійці «Російського добровольчого корпусу» повідомили, що знову зайшли на територію Росії. Вони опублікували відео на тлі дорожніх знаків біля сіл Любимівка, Безлюдівка та Чуровичі Брянської та Білгородської областей РФ. А «Легіон Свобода Росії» опублікував відео із закликом до росіян не чинити опір «звільненню від диктатури Путіна».

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Пізніше легіон повідомив про «звільнення» Козинки Бєлгородської області та рух до російського Грайворона на кордоні з Україною. Губернатор області В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу нібито зайшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ», і що ЗС РФ разом із Росгвардією та ФСБ «вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника».

Спікер ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що «Легіон Свобода Росії» та РДК проводять операцію щодо створення на території Бєлгородської області «смуги безпеки» для захисту громадянських українців. За його словами, у цих загонах воюють лише громадяни Росії.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

РДК вже заявляв, що перетинав кордон Росії у Брянській області на початку березня цього року. Тоді бійці заявили, що їхня мета – показати, що росіяни зі зброєю в руках можуть боротися з режимом Путіна.

Головні питання випуску:

Навіщо Україна дозволяє РДК та «Легіону Свобода Росії» атакувати РФ зі своєї території?

Чи можуть озброєні громадяни Росії залишитись на території Бєлгородської області РФ?

І як росіяни та Путін відреагують на перехід війни на територію РФ?

XS
SM
MD
LG